inbrekers

Gastblog: de slotenmaker

Sloten vervangen tegen inbraken
Woninginbraak is iets wat we moeten voorkomen: het is verschrikkelijk wanneer zoiets gebeurt. Bij de slotenmaker Enschede hebben we een aantal tips voor de beveiliging van je huis op een rijtje gezet. En geven we graag wat meer uitleg over inbraakpreventie en hoe inbrekers je slot open kunnen breken.

Hoe wordt een slot opengebroken?
Tegenwoordig zijn doorgaans de meeste deuren van woningen beveiligd met een cilinderslot. Bij een cilinderslot schuif  je bij het open draaien van een slot, een staafje van de cilinder in de deur.  Inbrekers kunnen zo een slot met behoorlijk wat kracht openbreken. Naast brute kracht kunnen inbrekers ook gebruik maken van ‘lockpicking tools’. Speciaal gereedschap waarmee ze de cilinders van je slot kunnen kraken. Er bestaan verschillende cilindersloten; zo is het zeer waarschijnlijk dat jouw woning een tweepuntslot in de deur heeft. Een nieuwer model, een driepuntslot, is beter bestand tegen inbraak.

Een driepuntslot is veiliger

Doordat driepuntsloten op drie plekken met een deurpost verbonden is zal een inbreker drie verbindingen open moeten breken. Hier gaat meer tijd in zitten, en zo vergroot je de kans dat inbrekers betrapt worden. Inbrekers kunnen ook gebruik maken van een klopsleutel. Dat betreft een soort van universele sleutel die voor haast alle merken sloten verkrijgbaar is. Doordat deze sleutel wat korter is met diepere groeven, past het makkelijker in een slot. Wij adviseren dus om geen standaard slot te gebruiken.

Andere tips om inbraak te voorkomen

Een goed alarmsysteem schrikt inbrekers af. En dan hebben we het niet over een alarmsysteem van een bouwmarkt. Inbrekers kunnen dat namelijk makkelijk kapot trappen. Met een kwaliteitssysteem ben je ervan verzekerd dat het alarm af zal gaan. Geen inbreker zal dan nog in de buurt van je woning willen zijn.

Heb je een tuin waar je de kliko ’s avonds onbeheerd buiten laat staan? Let er dan op dat deze niet in de buurt van de muren staan. Zet het goed vast zodat inbrekers de container niet kunnen gebruiken als opstapje om op je dak te klimmen.

Ook is het van belang op goede verlichting rondom je woning te hebben. Inbrekers gaan liever ongezien te werk in het donker. Met goede verlichting voor de deur kiezen inbrekers liever een ander doelwit.

Vergeet niet de beveiliging van je ramen te controleren. Soms proberen inbrekers je raam open te breken met een koevoet. Met een stevig kozijnslot is je woning beter beveiligd. Hopelijk heb je wat aan deze tips tegen inbraak: vergeet niet, voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

fotoverantwoording/ with thanks to: http://www.zameen.com/blog/avoiding-home-invasion-how-to-keep-your-house-safe-from-thieves.html