Vergroot je woonplezier

De winter heeft zijn intrede gedaan en we blijven vaker knus en warm binnenshuis. Maar ben je uitgekeken op je huidige interieur? En wil je niet meteen verbouwen? Wellicht is het tijd voor iets nieuws in huis: pimp je interieur eens! Maar hoe kun je snel een makkelijk je woonplezier thuis vergroten? Hieronder een aantal tips!

Maak je huis even anders

Een leuke en simpele manier om je eigen huis eens op te frissen, is het veranderen van een aantal meubelstukken in huis. Tijd voor een nieuwe loungebank? Of ben je de witte muren zat? Verf eens éen of enkele muren in een kleur die jou aanstaat en zoek bankkussentjes in dezelfde kleur. Kies een fraaie, grote muurposter uit als blikvanger in je woonkamer. Of ga voor een muurdecoratie in de vorm van fotolijstjes in je slaapkamer of hang een grote spiegel op in je hal. Ook grote planten horen in een gezellig huis thuis. En vergeet ook niet je sfeerverlichting eens nader te bekijken. Door een interne opknapbeurt zal je woning er anders en verfrissend uitzien.

Denk aan de details

Leuke details in je kamers maken je inrichting af! Ga eens langs de kringloopwinkel voor een meubelstuk om naar eigen smaak op te knappen. Voor een bijzondere sfeer kun je een oude houten kist in je woonkamer neerzetten. Het geeft de kamer een klassiek karakter en is ook meteen te gebruiken als koffietafel. Dit soort meubelstukken is perfect als opbergruimte. Een ‘nepmuur’ met inhammen is een sfeermaker en tegelijkertijd heel praktisch. Hier kun je mooie vazen en boeken plaatsen. Dit is gezellig zonder dat je het gevoel hebt dat er kastjes in de weg staan en je verdeelt je ruimte meteen op een natuurlijke manier.

Ruim af en toe eens op

Vaak kopen mensen impulsief nieuwe meubels, kringloopspulletjes of accessoires. En dan blijkt het best lastig om deze nieuwe spullen op een goede manier een plaatsje te geven. Accessoires worden dan vaak tussen de oude geplaatst, waardoor eenheid ontbreekt. Ook wordt het daarmee vol en onoverzichtelijk. Ruim daarom regelmatig oude spulletjes op (verkoop deze weer door!) en zet kasten en planken niet te vol. Dat zorgt voor eenheid en een nette uitstraling.

 

Creëer je meer rust en orde in je interieur en in je omgeving, krijg je dat ook in je hoofd. Sfeermakers erbij en genieten maar. Op die manier voel je je weer helemaal thuis in je eigen huis!