Gastblog: Voordelen van verkoopstyling

Wat houdt verkoopstyling precies in?
Bij verkoopstyling zorg je ervoor dat je je woning zo aantrekkelijk mogelijk maakt met als doel dat het sneller verkocht wordt tegen een goede verkoopprijs. Doordat er tegenwoordig veel huizen te koop staan, zorg je er door middel van verkoopstyling voor dat je huis zich onderscheidt van andere huizen die te koop staan. Je kunt je dan ook eenvoudig onderscheiden door middel van woningpresentatie. Dit houdt in dat je je huis zo presenteert dat de kans dat het huis eerder verkocht wordt groter is. Je benadrukt dan de unieke eigenschappen van jouw woning. Hiervoor zijn er specialisten, de verkoopstylisten, die ervoor zorgen dat jouw woning zo gepresenteerd wordt dat de kans dat het huis eerder verkocht wordt groter is. Deze persoon laat dan de unieke eigenschappen van jouw huis naar voren komen waardoor mensen sneller de beslissing nemen om het wel of niet te kopen.
Wat zijn de voordelen van verkoopstyling?
Wanneer je ervoor kiest om aan verkoopstyling te doen dan huur je meubels en decoratie om ervoor te zorgen dat jouw huis sneller verkocht wordt. Wanneer je namelijk je huis leeg te koop zet dan zien mensen vaak niet hoe alles ingericht kan worden en op welke manier. Kies je ervoor om meubels te huren krijgen mensen te zien hoe het er uit kan komen te zien. Hierdoor maken mensen sneller de keuze. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je meer geld krijgt dan wanneer je maar blijft wachten en je de vraagprijs op een gegeven moment omlaag moet doen. Het voordeel voor de eigenaar van het huis is dat alles zo voor jou wordt geregeld. Daarnaast kun je zo in alle rust op zoek gaan naar jouw droomhuis, je hoeft je namelijk minder druk te maken over de verkoop van je eigen huis en kunt je meer bezig houden met het zoeken naar een nieuw optrekje.
Zelf je huis mooier inrichten
je kunt ervoor kiezen je woning zelf te restylen of je geeft het uit handen. Zo zijn er bedrijven en of personen die jouw woning zo perfect mogelijk maken en die dan ook alles voor jou regelen. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om jouw woning zelf verkoopbaar te maken met het advies een ervaren persoon voor de beste presentatie. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Sommige mensen vinden het toch fijn om zoveel mogelijk zelf te doen en wel graag advies willen hebben van een ervaren iemand maar zo zijn er ook mensen die alles liever laten doen door een ervaren persoon.

Bron: Moving-In