nastyling

De Gouden Regels

Hieronder de Top 5 Beste Verkoopstylingregels van 12Style die de basis vormen van elke geslaagde restyling. En ik beloof je dat je er straks (bijna) spijt van krijgt dat je huis op de markt staat!

  1. Ga opruimen!

Het lijkt zo vanzelfsprekend maar het is o zo belangrijk: opruimen. Ga met een kritische blik door je woning en wees streng. Wat kan er direct weg, wat mag er naar de kringloop, of op Marktplaats? Pak vast zo veel mogelijk verhuisdozen in; je gaat immers toch verhuizen! Vergeet ook achterstallig onderhoud niet aan te pakken zodat het huis geen verwaarloosde aanblik biedt. Door weg te gooien of op te bergen creëer je direct de door de kijker gewenste en gezochte ruimte.

  1. Depersonaliseren

De kijker komt voor jouw huis, niet voor jouw thuis. Ze zijn echt niet geïnteresseerd in je porseleincollectie en andere persoonlijke spulletjes. Je wilt toch ook je huis verkopen,  niet je verzamelingen? Dit wordt nog al eens vergeten. Maak het mensen niet te moeilijk om hierdoor heen te kijken. Berg familiefoto’s, souvenirs en verzamelingen (even) uit zicht. Door de inrichting onpersoonlijker te maken wordt de kijker niet afgeleid door alle spullen wanneer hij door uw woning loopt en ziet hij zijn eigen meubels veel eerder in de kamer staan.

  1. Zicht

Meubels in het midden van de woonkamer of uitpuilende boekenkasten blokkeren het gezichtsveld en laten een ruimte veel kleiner lijken. Let daarom op de opstelling van het meubilair. Denk ook aan de looproutes door het huis en zorg dat ramen en deuren geheel open kunnen en bereikbaar zijn. Kijkers lopen graag even naar het raam om een blik naar buiten te werpen. Ook zullen ze (keuken-) kastdeurtjes opentrekken om de ruimte daarachter te kunnen inschatten.

  1. Focuspunt

Ook jouw huis heeft ongetwijfeld opvallende, aantrekkelijke kenmerken, ‘unique selling points’, zoals ze dat noemen. Een ruime schouw, glas-in-lood vensters, mooi uitzicht over het park? Het zal je zelf wellicht niet meer opvallen maar de kijker kan dergelijke extra’s wel eens heel aantrekkelijk vinden. Zorg er daarom voor dat bijvoorbeeld de open haard niet geblokkeerd wordt door meubels of voorwerpen maar de centrale blikvanger van de woonkamer wordt. Zo trekt dat direct op een positieve manier de aandacht.

  1. Sfeer

Kopers worden aangetrokken door een lichte, ruime en aantrekkelijke uitstraling in de leefruimtes. Goed geplaatste accessoires geven sfeer aan een huis. Elke ruimte moet de functie hebben die ervoor bedoeld is. Zorg er ook voor dat een slaapkamer als slaapkamer gepresenteerd wordt (met bed) en niet als rommelkamer annex washok met zonnebank of strijkplank. Dat schrikt mensen meteen af, ook op de foto’s op funda.

Natuurlijk kun je zelf al direct aan de slag met bovenstaande tips. Maar wil je jouw woning écht de ideale start op de huizenmarkt geven, dankzij advies op maat, vraag dan de ervaren verkoopstyliste voor de puntjes op de styling-i!