Woonkamer netjes

Gastblog: Tips voor de woonkamer

Tips om je rommelige woonkamer weer netjes en modern te maken

Ben je er klaar voor om je spullen in de woonkamer eens goed op te bergen? Dit kan met slimme opslagideeën die niet alleen handig zijn maar ook mooi eruit kunnen zien. Tijd om de boel eens goed op te ruimen met deze opbergtips!

Maak woonkamermeubels extra nuttig door meubels te kiezen met opbergruimte. Zo is een koffietafel of een bijzetkast handig voor het wegstoppen van je kranten en afstandsbedieningen.

Plaats een plankenkast

Heb je mooie boeken die je wilt laten zien? Zet dan een plankenkast tegen je muur aan. Naast boeken kan je er ook dvd’s kwijt of leuke fotolijstjes neerleggen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling. Door de muur aan de achterkant van je plankenkast met een felle kleur te beschilderen trek je alle aandacht naar je mooie spullen. Heb je veel boeken? Zet je boeken die dezelfde hoogte hebben naast elkaar. Wanneer je een diepe boekenkast hebt kun je een verhoging áchter je boekenrij plaatsen. Daardoor kan er nog een rij staan.

Kasten met glazen deuren

Ga voor kasten met een glazen deur. Dit is vooral leuk als je ook je servies kwijt wilt in de woonkamer. Buffetkasten staan hier bekend om. Tevens kan je naast je mooie eetgerei hier ook boeken en knuffels in kwijt. Let erop dat je de kast niet helemaal propvol zet, maar geef de voorwerpen wat ruimte zodat het een rustig geheel wordt.

Plaats een dressoir

Heb je meer kleine spulletjes die je liever wegstopt? Dan is een dressoir een mooie manier om je spullen te doen ‘verdwijnen’. Bovendien kan je de bovenkant mooi maken door hier tafellampen, kamerplanten of fotolijsten gegroepeerd op te plaatsen.

Maak beter gebruik van ongebruikte ruimtes onder het raam. Zo kun je onder het raam een leuk zitplaatsje bouwen met daaronder ruimte voor allerlei spullen zoals tijdschriften. Heb je daarvoor geen budget? Dan kun je een lage consoletafel neerzetten met wat zachte kussens erbovenop of bijvoorbeeld 2 grote krukken.

Koop een antieke opbergkist

Voor een uitzonderlijke sfeer kun je een oude opbergkist in je woonkamer neerzetten. Het geeft de kamer een klassiek gevoel en is ook meteen te gebruiken als koffietafel. Dit soort meubelstukken is perfect als opberging, maar het geeft elke woonkamer ook een stukje karakter en persoonlijkheid.

Bouw een nepmuurtje

Bouw een nepmuur met inhammen. Hierin kan je mooi vazen en boeken neerzetten. Dit geeft een gezellige sfeer  zonder dat je het gevoel hebt dat er kastjes in de weg staan.

Gebruik je tv-muur als opbergruimte

Het is ook mogelijk om opbergruimte om je tv heen te bouwen. Het klinkt heel rommelig maar met open kastjes en een neutrale kleur kan het een mooie aanvulling op de lege muur zijn. Verdeel de ruimte in nette rijen met zwevende planken erboven. Zet alleen grotere objecten neer en plaats je favoriete gekleurde spullen bovenin voor een kleuraccent.

Maak je kantoorruimte weer modern

Traditioneel gezien is een kantoor er om je van de rest van het huis af te sluiten, maar tegenwoordig is het sociale leven en het werkleven steeds meer in elkaar verweven. Bovenhoofdse opslag houdt veel werkruimte vrij. De bibliotheekachtige stijl is een ingenieuze manier om ruimte te besparen en te benutten.